Ιστορικό της Εταιρείας
PDF Εκτύπωση E-mail

Η εταιρεία ΡΟΜΒΟΣ δραστηριοποιείται στον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων επίπλου εδώ και μια εικοσαετία.

Η ανάγκη που είχε το έπιπλο για σωστή προβολή και επικοινωνία οδήγησε τον Τάκη Μαρσώνη, έναν άνθρωπο που γνώριζε από κοντά τον χώρο και τις ελλείψεις του, στη δημιουργία μιας εταιρείας που θα κάλυπτε τα κενά και που θα προωθούσε συστηματικά και αξιόπιστα το έπιπλο.

Η αρχή έγινε με την πραγματοποίηση της 1ης έκθεσης ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ το 1990 στον ΟΛΠ Πειραιά, όπου και συνεχίστηκε να πραγματοποιείται έως το 1999.

Από το 2000 έως και το 2003, η ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ πραγματοποιούνταν  ανελλιπώς 2 φορές το χρόνο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Το 2005 όμως η έκθεση καινοτομεί και αλλάζει…αλλάζει εκθεσιακό κέντρο και πραγματοποιεί την 18η ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace (Λ.Κηφισίας 39 στο Μαρούσι). Από το 2005 έως και σήμερα, η ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ πραγματοποιείται ανελλιπώς 2 φορές το χρόνο, τις 2 πιο εμπορικές περιόδους της χρονιάς το φθινόπωρο και την άνοιξη στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace.

Χαρακτηριστική είναι η διεύρυνση που κάνει η ΡΟΜΒΟΣ προς κάθε κατηγορία εκθεμάτων που αφορούν στο σπίτι και τον εξοπλισμό του, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη-καταναλωτή την ευκαιρία να γνωρίσει κάθε τι νέο που κυκλοφορεί και θα κυκλοφορήσει στην αγορά, με σκοπό να κάνει το σπίτι πιο όμορφο και λειτουργικό, τη ζωή πιο άνετη και απολαυστική.

Στη ΡΟΜΒΟΣ, παράλληλα, χρεώνεται και μια ακόμα σημαντική επιτυχία. Αυτή της διοργάνωσης ΕΠΙΠΛΟ DESIGN, που ξεκίνησε το 1998 από το ΕΚΕΠ και το 2010 και το 2011 συνεχίστηκε στο εκθεσιακό κέντρο EXPOATHENS.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια εντελώς νέα, πρωτοποριακή ιδέα, που κατάφερε από την πρώτη κιόλας παρουσία, να δώσει νέα ώθηση στον κλάδο της επιπλοποιίας, της εισαγωγής και της διάθεσης επίπλου στην ελληνική αγορά.

Ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας που παρουσιάζει είναι η ειδίκευση, αφού πρόκειται για τη μοναδική έκθεση που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε εμπόρους επίπλου του χώρου. Σήμερα, μετά από 15 χρόνια παρουσίας χαίρει αναγνώρισης όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Το έντονο ενδιαφέρον επιπλοποιών, εισαγωγέων και εμπόρων έχει καθιερώσει την έκθεση μας ως δείγμα της αγοράς, ως ένα γεγονός που έρχεται κάθε χρόνο να ανοίξει νέους ορίζοντες και να παρουσιάσει νέες ευκαιρίες. Όχι μόνο στους ήδη καταξιωμένους οίκους δημιουργίας και αντιπροσώπευσης επίπλου στην Ελλάδα –που αποτελούν και το βασικό κορμό συμμετοχής στην έκθεση- αλλά και σε κάθε καινούργια πνοή στον χώρο, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.